Beter Slapen

Traject

Slapeloosheid...

Slaap is het meest onderschatte fenomeen in de gezondheidszorg. Zowel bij mentale als lichamelijke klachten is een gezonde slaap het eerst waar naar gekeken zou moeten te worden.
In mijn jarenlange ervaring in de geestelijke gezondheidszorg en revalidatie heb ik ontdekt dat slaapproblemen makkelijk ontstaan op het moment dat we lichamelijk of mentaal uit balans raken. Vaak wordt het slaapprobleem een op zichzelf staand probleem en dan kom je in een vicieuze cirkel terecht, waar je niet vanzelf uitkomt. Goede nachtrust is namelijk dé voorwaarde voor herstel. Slapeloosheid put je lichamelijk en mentaal uit.

slecht slapen cirkel
slapeloosheid

Als je slecht slaapt heb je een grotere kans op lichamelijke klachten. Denk aan duizeligheid, verhoogde bloeddruk, diffuse lichamelijke (pijn)klachten die moeilijk te verklaren zijn. Je immuunsysteem werkt minder goed, waardoor je sneller ziek wordt. Mentaal neemt je draagkracht af, waardoor je prikkelbaar en vergeetachtig wordt, concentratieproblemen ervaart en je vermoeid en somber voelt. Bestaande gevoeligheid voor bijvoorbeeld angstklachten kan groter worden.
Dit heeft logischerwijze ook gevolgen voor de productiviteit op je werk en op je persoonlijk functioneren. Er ontstaat een groot risico om terecht te komen in een burn-out. In dit traject leer je alles om je slaap te optimaliseren. 


Beter slapen begint overdag


Dat is een belangrijk inzicht waar we ons niet altijd bewust van zijn. Maar een juiste balans tussen moeten en mogen of anders gezegd: tussen inspanning en ontspanning is van belang.
Als we geleefd worden door de waan van alledag, waarin we to do-lijstjes afvinken, kan het zijn dat je ongemerkt een verhoogd stressniveau hebt. Hoe meer spanning je opbouwt overdag, hoe groter de kans op een slechte nachtrust.
Als je weet wat je overdag kunt doen om goed voor je slaap te zorgen, is het daadwerkelijk veranderen van kleine gewoontes makkelijker. Mijn ervaring leert dat het toepassen van kleine veranderingen overdag al op korte termijn je slaap positief kunnen veranderen. Daarnaast is het belangrijk dat je leert hoe je je lichaam en je brein kunt ontspannen. Want een gespannen lichaam valt niet in slaap. Als er onderliggende stressoren aanwezig zijn gaan we samen kijken hoe je hier zo adequaat mogelijk mee om kunt gaan zodat de spanning die daardoor gegeneerd wordt kan uitdoven. Deze aanpak werkt goed als je gemotiveerd bent om aan de slag te gaan om je slaap te verbeteren!

Beter slapen individueel traject

In de individuele begeleiding ontrafelen we jouw slaapprobleem en gaan we stap voor stap kijken waar je kleine veranderingen kunt aanbrengen om je bioritme te verbeteren. Ik leer je hoe je lichamelijk en mentaal tot rust kunt komen. Soms komen we ook onderliggende stressoren tegen die er onbewust voor zorgen dat je slaap niet wil vlotten. Ook dan gaan we kijken wat eraan gedaan kan worden.  In de individuele begeleiding maken we samen afspraken over de duur van het traject. Ook krijg je toegang tot de online masterclass Beter slapen en het XL stressreductieplatform. De duur van het traject is gemiddeld 8 weken en 3-4 sessies kan al voldoende zijn! Neem contact met me op voor de kosten.

Beter Slapen groepstraject 

  • Individuele intake
  • 2 groepssessies met maximaal 4 mensen
  • Inzicht in hoe de slaapcyclus werkt
  • Welke gewoontes hebben een goede invloed op het optimaliseren van je slaap?
  • Omgaan met frustratie, wakker liggen en piekeren
  • Praktische vaardigheden die lichaam en geest helpen te ontspannen

€ 169,- incl. BTW 


E-learning


Zowel het groepstraject als de individuele trajecten worden ondersteund door e-learning. Je krijgt gratis toegang tot de Masterclass Beter Slapen en het XL stressreductie platform.

Online masterclass Beter Slapen

In deze masterclass, een video die iets meer dan een uur duurt,  kun je direct praktisch aan de slag met het maken van de eerste stappen naar het verbeteren van je slaap. Als je je aanmeld, krijg je direct toegang tot de masterclass.
Lees meer

Toegang tot het XL stressreductie platform

Meer dan 45 oefeningen om lichamelijk en mentaal te ontspannen. Van ontspanningsoefening tot ademoefening, mindfulness, slaapmeditaties, yoga...
Lees meer


Over Suzanne


Mijn naam is Suzanne Dear. Mijn achtergrond en ervaring liggen op het vlak van psychosomatische fysiotherapie, mindfulness, positieve psychologie, yoga, en leefstijlcoach.. Daarnaast ben ik professional op het gebied van slaapproblemen, burn-out en chronische pijnklachten. Met dit beter slapen traject wil ik je op concrete wijze meenemen in het verbeteren van je slaap. Er zijn inmiddels heel wat mensen op deze manier geholpen. Ook met 'maar' 3 sessies....
Als jij de bereidheid hebt om nieuwe dingen te leren en gewoontes te veranderen, heb ík de deskundigheid en de vaardigheden in huis om je te helpen je slaapkwaliteit te verbeteren.

Heb je last van chronische stressklachten?

Met praten alleen kom je niet uit je overspanning of burn-out. Bekijk het Body & Mindfulness traject. 

Meditatie

Leer je ontspannen

Wanneer het jou uitkomt

Voorkom burn-out

In je eigen tempo

Omgaan met stress

Beter slapen

Mindfulness

Lekker vanuit thuis