Leer Mindfulness

E-learning

Mindfulness zweverig?

Denk je bij het woord mindfulness aan mensen die in de lotus houding zitten en wachten op verlossing en innerlijke kalmte? En doemt er misschien ook een beeld op van edelstenen en wierook? Dan kan het zijn dat je denkt; dat gaat me niet helpen in de zaken waar ik tegen aan loop.

Inmiddels zijn er echter honderden wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van mindfulness. Daaruit blijkt dat het zeer effectief is voor verschillende doelgroepen. Hersenscans laten zien dat door mindfulness de activiteit afneemt in gebieden van de hersenen die gaan over angst en stress. Sterker nog: de grijze massa van de amygdala – een hersengebied dat ons waakzaam maakt voor bedreigingen – is zichtbaar kleiner bij mensen die regelmatig mindfulness toepassen dan bij mensen die dit niet doen. De activiteit neemt juist toe in gebieden van de hersenen die gaan over pijntolerantie en de grijze massa van de prefrontale cortex – het hersengebied dat gaat over aandacht, concentratie, zelfbewustzijn, leervermogen, empathie, compassie en geheugen – wordt groter wanneer je regelmatig mindfulness toepast. Ook voor het lichaam zijn er veel voordelen: de bloeddruk neemt af (en daarmee ook het risico op hart- en vaatziekten), de telomeren (eiwitten die ons DNA beschermen) worden langer en ons immuunsysteem krijgt een boost, waardoor we minder vatbaar worden voor infecties.

Wil jij..

 • leren hoe je, ondanks de hectiek van alledag, momenten kunt inbouwen om toch tot rust te kunnen komen?
 • op een adequate manier leren omgaan met stress?
 • beter om leren gaan met gevoelens?
 • meer positiviteit in je leven brengen door je mindset?
 •  leren hoe je keuzes maakt vanuit je hart?
 • zelf bepalen wanneer je de oefeningen toepast en educatie tot je neemt? 
Dan is de online training Leer Mindfulness voor jou precies het goede antwoord! Je leert om je bewustzijn te vergroten waardoor je beter met stress kunt omgaan, meer in het huidige moment aanwezig bent, meer kunt genieten en op een andere wijze leert om om te gaan met de onvermijdelijke moeilijkere momenten in je leven.

Dear Health en mindfulness

De manier waarop Dear-Health mindfulness aanreikt is nuchter en concreet. Er is specifiek ervaring op het gebied van burn-out, angstklachten, chronische pijn en trauma.
Deze online training is een laagdrempelige manier om kennis te maken met mindfulness. In je eigen tempo, op je eigen plek en wanneer het jou uitkomt.


Alles wat je moet weten om MINDFUL te leven


Mindfulness betekent bewustzijn in het hier en nu. Je ontwikkelt vaardigheden om stil te staan: in het hier en nu met openheid en nieuwsgierigheid. Open en nieuwsgierig stilstaan in het huidige moment is een krachtige vaardigheid. Je leert om het mooie én het lastige van de gebeurtenissen in je dagelijks leven op te merken. Je gaat doorzien welke patronen niet handig zijn op de lange termijn. Je ontdekt stap voor stap je eigen koers. Zodat je je eigen leven vorm gaat geven op een manier die voor jou past.
Je leert voor jezelf te zorgen, want 'You can't pour from an empty cup'.
Je ontdekt hoe je gevoelens toe kunt laten. En accepteren wordt een werkwoord waardoor je om leert gaan met zaken die je niet kunt beïnvloeden en je niet in frustratie verzandt. Frustratie is namelijk een grootverbruiker van energie en leidt onvermijdelijk tot vermoeidheid.

Alles bij elkaar is een mindfulness training een manier om jezelf beter te leren kennen en is het bij uitstek een vaardigheidstraining die voor jong en oud, praktisch-opgeleid of denkend-opgeleid past. Je hoeft niet te voldoen aan voorwaarden. Het is voor iedereen toegankelijk en kan de deur zijn naar een gelukkiger en bewust leven, waarin je weet welke keuzes je wil maken op basis van je eigen gevoel.

De inhoud

In 7 weken leer je door middel van van tekst, video, diverse oefeningen en meditaties alles wat je moet weten én doen om mindful te leven. 

 • Educatie aan de hand van tekst en videopresentaties 
 • Per sessie duidelijk beschreven thuisoefeningen
 • Aandachtsoefeningen & meditatieoefeningen
 • Yogaoefeningen
 • Schrijfopdrachten
 • BONUS: 1 jaar gratis  toegang tot het online stressreductieplatform met 45+ praktische oefeningen

Over Suzanne


Ik ben Suzanne Dear, gecertificeerd categorie 1 mindfulness trainer; lid VMBN, psychosomatisch fysiotherapeut, yin-yoga docent en slaapcoach. Ik heb inmiddels al honderden mensen mogen begeleiden in het leren toepassen van mindfulness.  In de GGZ, pijn revalidatie, binnen de oncologie en aan particulieren. Ik beoefen zelf dagelijks yoga en gebruik de meditatie en ontspanningsoefeningen om rust momenten in te bouwen in mijn dagelijks leven. Maar zeker ook om om te gaan met stress en spanning. Ik zou zelf niet meer zonder kunnen. Doe je ook mee?

E-learning in combinatie met persoonlijke begeleiding?

Bekijk ook eens het Body & Mindfulness Traject!


Meld je aan!


Voor € 97,- heb jij...

 • Onbeperkt toegang tot de leeromgeving
 • Alle informatie die je nodig hebt om zelfstandig te leren hoe je mindful kunt leven
 • Toegang tot zowel mentale als fysieke oefeningen zodat je praktisch aan de slag kunt
 • BONUS:1 jaar gratis  toegang tot het online stressreductieplatform met 45+ praktische oefeningen twv 39,-

Meditatie

Leer je ontspannen

Wanneer het jou uitkomt

Voorkom burn-out

In je eigen tempo

Omgaan met stress

Beter slapen

Mindfulness

Lekker vanuit thuis