Over mij


Mijn naam is Suzanne Dear, sinds 1992 werkzaam als psychosomatisch fysiotherapeut, sinds 2010 als gecertificeerd Mindfulness trainer categorie 1, lid VMBN. Ik ben ook geschoold als ACT-trainer.

Benieuwd naar mijn achtergrond?

Bekijk hier mijn CV!

Tijdens mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut binnen revalidatie, oncologie en de eerste lijn zag ik dat een deel van de mensen die ik tegenkwam in de praktijk niet afdoende geholpen werden met een puur fysiotherapeutische aanpak. Ik ben toen mijn blik gaan verruimen en me verder gaan ontwikkelen in een bredere kijk op gezondheid. Ik heb me geschoold in de psychologische/gedragsmatige aspecten die een rol kunnen spelen bij lichamelijke klachten. Dit is een interessant vlak en het mooie ervan is dat je veel meer aangrijpingspunten hebt om langdurige en chronische klachten aan te pakken en toe te werken naar klachtvermindering en verbetering van levenskwaliteit. 

Veel chronische klachten zijn te verklaren vanuit een dysbalans tussen draagkracht en draaglast. Ik heb me gespecialiseerd in wat je kunt doen om je draagkracht zowel op lichamelijk als op mentaal vlak te verbeteren. Als je ervoor open staat om veranderingen aan te brengen in je manier van leven leidt dit gegarandeerd tot minder klachten en meer vitaliteit. Leefstijl speelt een belangrijke rol in mijn begeleiding. Voldoende slaap, beweging, bewuste ontspanning, voeding en zingeving zijn van essentieel belang voor je welzijn. Als deze elementen uit balans zijn kunnen ze een rol spelen in het ontstaan (en in stand houden) van klachten, zowel fysiek als mentaal. 

If you
change
nothing

nothing
will
change

Ik ben naast professional ook ervaringsdeskundige op het gebied van burn-out en slaapproblemen. Mede hierdoor kan ik mensen met deze klachten goed begeleiden.
In de jaren dat ik werk, heb ik ontdekt dat 'je gezond voelen' vooral ook een proces is waarin je zélf aan het roer moet gaan staan. Ik zie veel mensen met overspannenheid, burn-out, angst- en paniekklachten, chronische pijn, SOLK, slaapproblemen en complexe zorgvragen. Ik werk als verlengde arm voor de POH-GGZ, als verzuimcoach en werk daarnaast in een multidisciplinair team in de GGZ. 

Mensen beschrijven mij als vriendelijk, rustig en confronterend als het nodig is. Mijn manier van werken kenmerkt zich door een mix van inzicht geven en bewust worden, educatie rondom aanwezige gezondheidsproblemen en praktisch oefenen van diverse manieren om de gevolgen van stress op lichaam en geest te verminderen. Ik neem het totale plaatje (body & mind) mee in mijn benadering en dat werkt krachtig in het vinden van balans.
Wat voorop staat in de aanpak is jouw bereidheid om een verandering aan te brengen in de gewoontes die je persoonlijke herstel tegenwerken. Je bent zelf degene die verandering in gang gaat zetten. Jouw motivatie en mijn expertise worden dan samen een succesvolle stap vooruit!

Want: als je niet verandert wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg….’ If you change nothing, nothing will change…’

Dear Health

Dear Mind
Dear Body 
Dear Health

Meditatie

Leer je ontspannen

Wanneer het jou uitkomt

Voorkom burn-out

In je eigen tempo

Omgaan met stress

Beter slapen

Mindfulness

Lekker vanuit thuis