persoonlijke trajecten


De persoonlijke trajecten die ik aanbied zijn in groepsverband of individueel te volgen. Ik heb deze trainingen ontwikkeld omdat ik gemerkt heb dat er veel meer bereikt kan worden als je individuele coaching ondersteunt met educatie; het leren van vaardigheden en dit inbed in het coach-proces. Dan kunnen er echt meters gemaakt worden in verander- en ontwikkelingsprocessen. Het toewerken naar zelfmanagement en zelfregulatie is mijn doel. Zodat jij aan het einde van het traject precies weet wat nodig is om te voorkomen dat je terugvalt in de klachten waar je nu last van hebt en die een gezond en effectief functioneren in de weg staan.

Slapeloosheid

Beter Slapen traject

Slaap is het meest onderschatte fenomeen in de gezondheidszorg. Het speelt een grote rol bij zowel mentale als lichamelijke klachten.  In dit traject ontrafelen we door middel van individuele sessies in combinatie met e-learning jouw slaapprobleem en gaan we kijken waar je veranderingen kunt aanbrengen om je bioritme te verbeteren. Stap voor stap gaan we samen aan de slag en help ik je om je slaap te optimaliseren.

Body & Mindfulness traject

Een traject waarbij je alles leert over de gevolgen van chronische stress en belangrijk: wat je moet doen om dit proces te keren. Heel praktisch van aard en volop ondersteund door e-learning. Het traject is doorspekt met oefeningen en opdrachten die je helpen te ontspannen. Je ontdekt hoe je je bewust wordt van je valkuilen en hoe je anders om kunt gaan met stress. Word je bewust van het hier en nu, richt je en op dat wat er, naast lastige dingen, ook aanwezig is. Leer de focus leggen en op wat je kan en wil, in plaats van op negativiteit en doemscenario's. Deze mind shift is van groot belang in het toewerken naar mentale gezondheid.

Chronische stress

werkgeverstrajecten


70-90 procent van het ziekteverzuim op het werk is gerelateerd aan mentale klachten, die zich overigens zeer vaak lichamelijk uiten. De klachten ontstaan door werkdruk en/of moeilijke privésituaties. Het voorland van een burn-out kenmerkt zich door verlaagde belastbaarheid. Door een verlaagde belastbaarheid en in combinatie met een gelijk gebleven werkbelasting ontstaat er roofbouw. Op een gegeven moment barst de bom. De gemiddelde ziekteperiode door burn-out duurt 9 maanden en de kans op restklachten en op een recidief is groot. Vaak wordt er pas actie ondernomen als het te laat is. Zowel door de werknemer als het bedrijf. Mensen willen vaak niet erkennen dat het niet goed gaat.  Vaak wordt het opgemerkt door collega’s en leidinggevenden, maar wordt er niets of te laat wat mee gedaan. Maar voorkomen is beter dan genezen!

Burn-out

Verzuim(preventie) trajecten

Je kunt bij mij terecht als je voelt dat je belastbaarheid onder druk staat. Je werkt wel nog, maar ervaart spanningsklachten of je slaapt slecht. Als dit lang genoeg duurt kan dit er uiteindelijk toe leiden dat je je ziek moet melden. Op tijd aan de bel trekken en om hulp vragen kan absoluut voorkomen dat dit gebeurt.  Je bent bij mij aan het juiste adres om te werken aan het verbeteren van je draagkracht en belastbaarheid zowel op lichamelijk as op mentaal vlak!
Mocht het dan zo zijn dat je je toch moet ziekmelden, kan ik je begeleiden in het reïntegratieproces. Aan de hand van gesprekken en praktische oefeningen en opdrachten begeleid ik je naar herstel. Daarna gaan we kijken welke patronen of omstandigheden er voor gezorgd hebben dat het zover kwam en hoe je je kunt ontwikkelen om een koers te varen die leidt naar vitaliteit en persoonlijke effectiviteit.


E-learning


Ik heb naast de persoonlijke coaching die ik aanbied een aantal e-learnings ontwikkeld. De e-learning maakt het makkelijk om thuis aan de slag te gaan. Het proces wordt veel breder ondersteund omdat niet alles hoeft plaats te vinden in de coachingsessie. Aan de hand van educatie middels video's geef ik uitleg over het hoe en waarom van een bepaalde klacht of gezondheidsdilemma. Dit is een belangrijke start, want als we snappen hoe de vork aan de steel zit, wordt het voor veel mensen ook makkelijker om bepaalde gewoontes te veranderen. Ook staan er in de e-learnings korte opdrachten en vele oefeningen toe te gaan passen.  De e-learnings gebruik ik bij alle persoonlijke trajecten die hierboven staan beschreven.
Alle e-learnings zijn echter ook los te bestellen. Zo kun je zelfstandig aan de slag met het verbeteren van je slaap, het verhogen van je vitaliteit of het voorkomen van overbelasting en burn-out. Of misschien wil je leren hoe je bewuster kunt leven aan de hand van mindfulness? Het kan allemaal! Alle e-learnings om zelf aan de slag te kunnen gaan vind je hieronder weergegeven.

Beter slapen

Beter Slapen Masterclass

In deze masterclass, die iets meer dan een uur duurt,  kun je direct praktisch aan de slag met het maken van de eerste stappen naar het verbeteren van je slaap. Aan de hand van een video neem ik  je mee naar educatieve presentaties,  het doorlopen van actiepunten die je gaan helpen om je slaap te verbeteren èn we gaan samen praktisch aan de slag met een ontspanningsoefening en een ademoefening.

€ 24,75 incl BTW

XL Stressreductie platform

Doorbreek de vicieuze cirkel van chronische stress met hulp deze van  45+ stressreductie oefeningen. Van ontspanningsoefening tot ademoefening, mindfulness en yoga.. Door deze oefeningen te doen dalen de stresshormonen, adem je dieper en minder snel en ontspannen de spieren. Je bloeddruk daalt en je hartslag ook. Het is een directe manier om je herstelmodus aan te zwengelen en je herstelproces te versnellen.

1 jaar lidmaatschap
€ 39,- incl BTW

ontspanningsoefeningen
thuiswerken burn-out

Voorkom Burn-out

Voorkomen is beter dan genezen! Deze online training verloopt in 4 stappen, verdeeld over 4 weken en is effectief in het aanpakken van chronische stressklachten en het voorkomen van burn-outklachten. Alles wat je moet weten én doen zodat je je weer vitaal gaat voelen. Uitvoerige educatie, korte opdrachten, praktische tips en adviezen en diverse ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, mindfulness en meditaties. Onderzoek je huidige stressoren en leer hoe je je leven kunt inrichten naar je eigen persoonlijke waarden. 


€ 137,- incl BTW

Leer Mindfulness

Vergroot je bewustzijn waardoor je beter met stress om kunt gaan en meer in het huidige moment aanwezig kan zijn. Leer hoe je momenten kunt inbouwen om ondanks de hectiek van alledag toch tot rust te kunnen komen.⁠ Ga op een adequate manier om met stress en breng meer positiviiteit in je leven. In 7 weken leer je aan de hand van tekst, video, diverse oefeningen en meditaties alles wat je moet weten om mindful te leven. 


€ 97,- incl BTW


over suzanne


Ik ben Suzanne Dear, psychosomatisch fysiotherapeut, gecertificeerd mindfulness trainer, slaap- en leefstijlcoach en yin-yoga-docent. Ik heb jarenlange ervaring op het gebied van chronische stress en burn-out, slaapproblemen en chronische pijnklachten. Sinds 7 jaar ben ik werkzaam in mijn eigen bedrijf, daarvoor heb ik 22 jaar gewerkt in onder andere de GGZ en revalidatie . Ik werk op het snijvlak van lichaam en geest, want deze 2 zijn nu eenmaal niet te scheiden. Dit doe ik met een dosis nuchterheid en gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Behoefte aan persoonlijke begeleiding?

Heb je  behoefte aan persoonlijke coaching op maat? Neem contact met me op en we bespreken de mogelijke opties!

Meditatie

Leer je ontspannen

Wanneer het jou uitkomt

Voorkom burn-out

In je eigen tempo

Omgaan met stress

Beter slapen

Mindfulness

Lekker vanuit thuis