Werk en gezondheid

Training & coaching

Verzuimpreventie en reïntegratiecoaching

Dear Health biedt maatwerktrajecten aan. Alle trajecten zijn een combinatie van educatie die leidt tot inzicht; bewustwording en actie. Leefstijl speelt een grote rol in mentale en fysieke fitheid. Dear Health neemt leefstijl mee in alle facetten. Denk aan gezonde slaap, bewust ontspannen, fysieke fitheid, voeding en zingeving.
Ik begeleid alle trajecten persoonlijk en maak daarbij gebruik van e-learning, zodat de werknemer ook zelf thuis aan de slag kan gaan. 

Preventie ziekteverzuim

Voorkomen is beter dan genezen. Inzetten op preventie komt zowel werknemer als werkgever ten goede. Een ziekmelding kost de werkgever veel geld. De duur van een gemiddelde burn-out is 9 maanden. Een zieke werknemer wil ook écht liever niet ziek worden, echter vaak gebeurt het als donderslag bij (een schijnbaar) heldere hemel. Dear Health biedt diverse preventieve trajecten aan, zowel individueel als in groepsverband.

Reïntegratiecoaching

Dit zijn altijd individuele trajecten. Het kan zowel live als volledig online. Ik ondersteun alle trajecten met e-learning en praktische oefeningen.

"Ik vond het best een grote stap om hulp te zoeken als je in een burn-out situatie zit. Ik voelde mij echter direct veilig en begrepen. Suzanne straalt veel rust uit en geeft praktisch adviezen waar je direct iets aan hebt. Ik heb geleerd om via ontspanningsoefeningen en autogene training tot rust te kunnen komen. Het is heel handig dat je oefeningen  thuis kunt beluisteren en toepassen. Ik heb veel inzicht gekregen in mijn valkuilen en de manier waarop ik mijn stress in stand houd. Wat me het meest aansprak is de rust, de tijd die genomen werd voor een gesprek en de humor. Suzanne is betrokken en professioneel. De aanpak is niet zweverig, maar heel praktisch en down to earth. Je kunt de oefeningen altijd en overal toepassen en ik heb inzicht gekregen hoe stress invloed heeft op mij en hoe ik ontspanning er tegenover kan zetten. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb hulp te zoeken!'"

Mark, 47 jaar, docent Frans - middelbare school


Voorkomen is beter dan genezen


Chronische stress is een sluipschutter. Vaak zijn mensen zich er niet van bewust van dat ze al tijden rondlopen met een hoop vage klachten. De gevolgen van chronische stress uiten zich vaak zowel lichamelijk als mentaal. Op een gegeven moment kan de emmer overlopen en ontstaat er een burn-out; een ontketening op neurofysiologisch gebied met ernstige lichamelijke en mentale ontregeling tot gevolg.  Een werknemer die uitvalt vanwege een burn-out is gemiddeld 9 maanden afwezig. De kans op restklachten en op het meemaken van  een tweede burn-out is groot. Dit is natuurlijk voor niemand een wenselijke situatie. Daarom werk ik het liefst preventief en help ik mensen met (beginnende) stressklachten de balans tussen belasting en belastbaarheid weer terug te vinden. De eerste stap: het kalmeren van het stresssysteem en het identificeren en aanpakken van de factoren die ten grondslag liggen aan de klachten. Bewustwording en het doorbreken van patronen zijn daarbij belangrijk.

"Al jaren sliep ik slecht. Moeilijk inslapen, meerdere keren per nacht wakker en altijd onrustig. Ik ben 3 keer bij Suzanne geweest en merk écht een geweldig verschil. Zij heeft mij zowel simpele tips gegeven als diepere onderliggende stressoren laten inzien. Thuis kon ik aan de slag met de masterclass Beter slapen en de online oefeningen. Ik kan het niet beter omschrijven dan de zin die zij zelf zei: 'Goed slapen begint overdag'. Goede slaap is enorm veel waard en dankzij Suzanne heb ik dat weer terug gevonden'.

Nadine Castermans, deelnemer Beter slapen traject - woningstichting Maasvallei

Maatwerk: individueel, in groepsverband of in-company

Dear Health biedt verschillende trajecten die gericht zijn op het voorkomen van overspanning en burn-out. Beter slapen, het optimaliseren van vitaliteit en persoonlijke effectiviteit . De trajecten zijn altijd maatwerk, gericht op de specifieke situatie en klachten van de cliënt(en). We kijken naar het totaalplaatje. Zowel naar lichamelijke als het geestelijke factoren, zowel op het werk als in de privésituatie. Alle trajecten kunnen zowel individueel als in groepsverband toegepast worden.

Beter Slapen

Het hebben van slaapproblemen is vaak één van de eerste signalen dat er sprake is van overbelasting en is vaak het voorland van overspannenheid en zelfs burn-out.

Het screenen van slaapkwaliteit onder de werknemers en vandaaruit gericht werken om de slaap te bevorderen is een uiterst effectieve manier om in te zetten op verzuimpreventie.  Langdurige slaapproblemen zijn een signaal voor overbelasting en roofbouw. Als  dit in een vroeg stadium aanpakt wordt kan voorkomen worden  dat mensen gaan uitvallen door overspanning en burn-out.
Beter slapen trajecten zijn kortdurende trajecten die hun effectiviteit bewezen hebben! Praktisch aan de slag met behulp van online oefeningen. De persoonlijke coaching biedt de nodige ondersteuning om mogelijke onderliggende stressoren boven tafel te krijgen.

Optimaal Vitaal

Vitaliteit is een graadmeter van belastbaarheid. Hoe vitaler men zich voelt, hoe beter de belastbaarheid en hoe kleiner de kans is dat iemand overbelast raakt. Slaap, beweging, ontspanning, zingeving en voeding zijn de 5 factoren die onze vitaliteit bepalen.

Optimaal vitaal is een breed opgezet programma ondersteund door e-learning waardoor de werknemer  stap voor stap ontdekt wat de gevolgen van chronische stress zijn, hoe dit gereguleerd kan worden door praktische oefeningen, gezonde leefstijl en door het veranderen van de mindsett. Het leren herkennen van stresssignalen en adequaat leren omgaan met stress komt uitgebreid aan bod. Ook gaan we kijken naar de tevredenheid op de diverse levensgebieden om stap voor stap te werken aan meer tevredenheid op persoonlijk vlak.

Persoonlijke effectiviteit en bewustwording

 De waan van alledag en de drukte die de huidige samenleving met zich meebrengt zorgt er makkelijk voor dat men de eigen koers uit het oog verliest. Vaak is men  misschien hoofdzakelijk bezig met het afvinken van to-do lijstjes en vergeet men daarbij  stil te staan bij wat  er eigenlijk echt toe doet. 

Door  bewustzijn te ontwikkelen voorkomt je dat je terecht komt in patronen die overbelasting/burn-out tot gevolg kunnen hebben.
Om je eigen persoonlijke koers te kunnen varen, moet je op de pauzeknop duwen, je bewust worden van het hier en nu en ontdekken wat er zich afspeelt in je eigen leven en in de context die je voor jezelf gecreëerd hebt.  Je leert om vanuit de helikopter view te kijken naar je eigen leven. Wat wil je veranderen? Kan dat? Hoe kom je actie? Kun je iets niet veranderen? Dan ga je leren hoe acceptatie toe te passen valt.


Verzuimcoaching


Naast preventieve trajecten kunnen werknemers die uitgevallen zijn natuurlijk ook bij Dear Health terecht. Ik werk op het snijvlak van lichaam en geest. Mijn jarenlange ervaring binnen de (psychosomatische)fysiotherapie en revalidatie in combinatie met mijn ervaring binnen de GGZ, maken mijn aanbod en werkwijze tot een compleet geheel. De onderlinge samenhang in lichamelijke en mentale processen zorgen vaker voor herstel-belemmerende factoren. Ik ontrafel dit en bied verheldering aan de cliënt. Vandaaruit maken we samen een plan voor herstel. Overspanning en burn-out behoren tot mijn dagelijkse werkveld en ik heb daarin een grondige deskundigheid opgebouwd. Ook mensen die ernstige ziekteprocessen hebben meegemaakt, en eraan toe zijn om te re-integreren, kunnen bij Dear Health terecht. Denk daarbij aan niet-aangeboren hersenletsel, doorgemaakte kanker en andere zwaardere fysieke ziekteprocessen waarbij er een lange herstelduur nodig was. De trajecten starten met een uitgebreide intake vanuit bio-psycho-sociale model. Zowel medische, psychologische en werk-factoren worden meegenomen. Positieve gezondheid staat centraal.


Over Suzanne


Mijn naam is Suzanne Dear. Mijn achtergrond en ervaring liggen op het vlak van psychosomatische fysiotherapie, mindfulness, positieve psychologie, yoga, en leefstijlcoach. Daarnaast ben ik professional op het gebied van slaapproblemen, burn-out en chronische pijnklachten. Mijn jarenlange ervaring binnen fysiotherapie en revalidatie in combinatie met werken en scholing binnen de GGZ en coaching, maken mijn aanbod en werkwijze tot een compleet geheel. Sinds 8 jaar ben ik een speler in het veld rond preventie en herstel bij ziekteverzuim. Ik heb ervaring met diverse gezondheidsproblemen, zowel fysieke als mentale klachten.

Benieuwd naar mijn andere producten?

Bekijk mijn coaching- en trainingsaanbod 


Informeer naar de mogelijkheden


Een offerte op maat

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een passende offerte. 

Dear Health biedt verschillende trajecten voor individuele werknemers én (in-company) groepstrainingen. Zowel preventief als reïntegratiebegeleiding. 

  • Optimaal vitaal 
  • Beter slapen
  • Voorkom burn-out
  • Persoonlijke effectiviteit en mindfulness

Samenwerkingspartners & opdrachtgevers