Klachten of signalen?

Klachten of signalen ??⁠ ⁠ Wanneer je gezondheid onder druk staat, krijgt je lichaam niet wat het nodig heeft om goed te functioneren. Het lichaam geeft signalen af, die we in de geneeskunde klachten noemen.⁠ ⁠ Onze eerste neiging is vaak: wat moet ik doen om hiervan af te komen. We willen zo snel mogelijk weer klachten vrij zijn. We zijn geneigd om de oplossing buiten ons te zoeken: nemen misschien wel medicatie om klachten te onderdrukken of gaan naar de dokter die ons verder moet helpen.⁠ ⁠ Maar draai het ook eens om:⁠ Heeft jouw lichaam mogelijk klachten over jou?⁠ ⁠ Waarschijnlijk wel.⁠ ⁠ Het mooie hiervan is dat je zelf aan het roer kunt staan om bij te koersen totdat de signalen (klachten) niet meer hoeven te alarmeren. Werken aan gezondheid. ⁠ ⁠ Hoe zit het met jou? Heeft jouw lichaam klachten over jou? En zo ja; hoe laten ze zich zien? welke (subtiele) alarmbelletjes rinkelen er?⁠

Je hebt een portie bewustzijn nodig om signalen op te merken en daarvoor zouden mindfulness vaardigheden je kunnen helpen.

Wil je meer info en inspiratie ontvangen over mindfulness? Stuur me een bericht óf wil je zelf online aan de slag met een mindfulness training? OOk dat is mogelijk.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: