lichaamsbeweging

Bewegen betekent zoveel. Voor de een is dat 4 x per week; 10 km hardlopen, voor de andere elke dag op de fiets naar het werk. De een is op het werk lichamelijk actief en de ander doet zittend werk. Allemaal factoren die je mee moet nemen, als je jezelf de vraag gaat stellen of je voloende beweegt. Een stappenteller kan je meer inzicht geven.

10.000 stappen per dag is de norm gezond bewegen, het liest daarnaast ook 2-3 keer per week spierkrachtoefeningen. Als je in de bouw werkt is dit ook weer minder van belang dan wanneer je 8 uur zittend werk verricht. Gezond in beweging zijn is goed voor je lijf en je geest. “In een gezond lichaam huist een gezonde geest “. Het is natuurlijk niet echt zo eenvoudig, maar het wordt maar al te vaak vergeten dat voldoende lichaamsbeweging (het liefst in de natuur) een voorwaarde is om ook mentaal gezond te zijn.

Al is het maar om goed te kunnen slapen. Te weinig fysieke activiteit en te weining daglicht hindert een goede nachtrust.

Ook voor onze lichamelijke gezondheid is het bewezen dat voldoende lichaamsbeweging het beste preventieve medicijn is voor diverse aandoeningen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: