het body&mindfulnesstraject, een kijkje achter de schermen

Gisteren zijn we van start gegaan met de body&mindfulness training. Met zijn 10-en gaan we 9 weken op pad.
Een divers gezelschap tussen de 20 en 60 jaar oud. Allen met de gemeenschappelijke ervaring: het leven loopt niet zoals men wil.

Er is een tekort aan vitaliteit of wel de belastbaarheid staat onder druk. De reden daarvoor is divers; de gevolgen zijn overeenkomstig. Vage klachten ontstaan, het zijn psychosomatische klachten. Ze zijn een gevolg van chronische stress. Hoe langer men in de chronische stress toestand verkeert hoe intenser de klachten zich op mentaal en fysiek vlak gaan uiten.

De eerste bijeenkomst staat in het teken van inzicht krijgen hoe psychosomatische klachten ontstaan en een gevolg zijn van een neurofysiologische ontregeling.
Een lichamelijke ontregeling, vraagt ook om een lichamelijke aanpak. Met praten alleen kom je niet uit je overspanning.

Daarom zijn de eerste 2 weken doorspekt met oefeningen die het stress systeem kalmeren. Zowel verschillende spierontspanningsoefeningen als ademoefeningen. We gaan een gewone werkdag onder de loep leggen en kijken hoe het zit met de balans tussen inspanning en ontspanning. Heel verhelderend!
We zoomen in op het het reguleren van dag en nachtritme zodat het bioritme zijn eigen gang kan vinden. En dus de slaap optimaal zijn herstelwerkzaamheden kan gaan doen.

Ook vullen de deelnemers hun persoonlijke vitaliteitscheck in, waaruit de mate van overspanning of zelfs burn-out blijkt. Dat is vaak confronterend. Maar ook belangrijk. Het sterkt de motvatie om patronen te veranderen.

De eerste stap is gezet voor de deelnemers!
Bijeenkomst 2 staat in het teken van adem en chronische hyperventilatie.  We gaan ervaren hoe we de adem voor ons kunnen laten werken.
En we gaan ontdekken hoe angst en paniek klachten het gevolg kunnen zijn van chronische stress!

Volg je me om op de hoogte te blijven van het body&mindfulness traject?

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: